Historik

Allting har en början, men korven den har två (?)..

"En Huck?.."

...har också en definition.
Ta en titt på grabben här bredvid.
En gång i tiden började han skolan. De äldre eleverna skulle, av nån slags tradition, ge de nya "ettagluttarna" smeknamn. Och så är det! Namnet HUCKEN är alltså  helt taget ifrån... ingenting!

 

Hucken i närbild
 

Musik...

...har alltid varit ett intresse för oss båda, fast länge på varsitt håll. Först 1993 började vi spela tillsammans, i NORDIX.

Nordix, den sista upplagan
 

 

När NORDIX lade ned...

...1998 tog vi total paus. 2001, som domare under en fotbollsturnering (!) träffade Janne på en av NORDIX första bokare. Frågan om musikerjobb slank ur Jannes mun och helgen efter gjorde han sitt första en-man-band jobb!

 

 

Janne njuter av solen
 

HUCKEN startade...

...2002 duon 2 NOX med Carina (sångerskan i NORDIX) och spelade samtidigt med i De Mutbara, bl a med brorsan Thomas. Vid ett tillfälle hade Hucken lovat en spelning. Men det visade sig att bandet inte kunde ta jobbet. "Undrar om Janne?.."

Hucken. Bilden ÄR redigerad...
 

 

Janne var ledig...

...så spelningen på Frösö sportstuga blev första jobbet tillsammans igen. Kort efter kom en ny förfrågan upp, där blandningen av Hucken och Janne vore kanonbra! Visst, spelningen blev av, under namnet Hucken & Jag

 

 

Glad, men trött...
 

Hucken Band...

...blev det fastställda, nya namnet. Anledning till ändringen pga. möjligheten till att faktiskt agera med fler musiker, om det skulle bli nödvändigt. Fler av jobben kom att handla om Hucken Band, lite "röjigare" repertoar.

Möjligen Hucken...
 

 

Från och med...

...mars 2005 bokas endast jobb i just Hucken Band-konstellationen. Carina avstår från musikuppdrag, så Hucken och Janne riktar in sig på att stå ut med varann!

 

-"Det är en skylt... Rum att hyra..."
 

Och här är vi nu...

...lika spelsugna som förr! Och med humör och humor vill vi förgylla fester, kalas, bjudningar och tillställningar.

"Allt från vals till hårdrock",
men kanske inte samtidigt...

 

Två diggande, sommarlediga hockeyprofiler